martes, 26 de agosto de 2014

LES JIRAFES DEL BIOPARC

El BIOPARC de València és un zoo de nova generació, va obrir les portes en febrer de 2008 i ha rebut milions de visitants des de la seua apertura, està catalogat entre 10 millors zoològics d'Europa, i és molt important des del punt de vista biològic, ja que té programes per reproduir espècies en greu perill d'extinció. Este és el cas de la sub-especie de Jirafa Baringo que habita en el Nord de Uganga i el sud del Sudán, del qual queden molts pocs exemplars en llibertad. Actualment en el Bioparc de València es troba el grup de jirafes més gran d'Espanya amb 9 exemplars, part de la culpa de tindre un grup tan nombròs la té el mascle reproductor Julius, un exemplar de jirafa Baringo de més de 6 metres d'alçada, nascut en el 2005 i que prové d'un zoo de Dinamarca, i del qual són fills els 6 exeplars nascuts al parc des del 2010. Del zoo de Praga va arribar Zora, femella de 8 anys, també de la subespècie Baringo i que ja ha donat a llum tres vegades en el Bioparc, el primer va ser Tumai un mascle en març de 2010, primera cria de Jirafa nascuda al Bioparc i que per raons de consanguinitat va ser traslladada a Sevilla. La segona cria també va ser un mascle que nasqué en desembre de 2012 i que porta el nom de Ramsés i finalment en maig de 2014 nasqué Sagira, Jirafa femella, i que de moment és l'última Jirafa nascuda al BIOPARC. Els tres exemplars son Baringos purs per la qual cosa tenen molta importància de cara a la reproducció de l'espècie en captivitat. 

Agost de 2010 grup de jirafes, la cria és Tumai. Els adults Ché, Zora i Julius

Ché i Afrika (agost 2011)


Altra femella i en este cas, és segurament l'animal més estimat pels cudadors i pel públic valencià és la Jirafa Ché, prové de l'antic zoo dels Vivers i té 19 anys, és filla d'Aforro i Estalvia, exemplars que van ser sufragats per la Caixa d'Estalvis de València pel zoo de Vivers. Ché tingué la seua primera cria en juliol del 2011, una
femella anomenda Áfrika i en febrer de 2013 nasqué Kebo un mascle, estos no son Baringo purs. L'ultima femella reproductora és Buleria una jove jirafa Baringo, que vingué del zoo de Jérez, Buleria ha sigut mare en abril de 2014 d'una femella anomenada Triana. Tant Sagira, com Triana han sigut rebutjades per les seus mares, per la qual cosa han tingut que ser criades amb viveró pel personal de Bioparc. I han sigut adoptades per Ché.




El grup de Jirafes es pot vore en la Sabana, un espai prou gran on es poden admirar camiant o menjat si aneu pel matí. Es recomanable esmorzar o fer-se un café o un suc de taronja en la cafeteria Kidepo. 

AGOSTO 2013 Juliuis con Kebo, Ramsés i Afrika



Julius, Kebo i Ramsés



No hay comentarios:

Publicar un comentario