jueves, 7 de agosto de 2014

ELS PANELLS CERÀMICS de SANT PERE al BARRI de LES BARRAQUES

Com tots sabeu Sant Pere és el patró del Barri de LES BARRAQUES, i en el propi barri hi han dos panells ceràmics que recorden al sant. Els dos panells estan protegits pel PGOU de Catarroja com a BRL (Béns de Rellevància Local) i com a espacis etnològics d'interés local. Els dos en cas de que la casa on es troben fora enderrocada han de tornar a reposar-se en lloc visible per a els catarrogins puguem gaudir d'ells. 

El primer panell es troba al carrer de Miguel Martí Raga nº 28, (antic carrer dels bous o dels pescadors)  és el més antic i segons l'informe del PGOU data de 1900. 
Ceràmica de Sant Pere 

casa c/ Miguel Martí Raga 28


El segon panell es troba en el carrer de Sant Pere nº15, segons l'informe del PGOU data de 1920, encara que en el panell posa la data de 1984. No sabem si es que antigament hi havia un panell de Sant Pere allí d'eixe any o és l'any que es va fer la casa 

Ceràmica de Sant Pere 

Casa c/ Sant Pere, 15

En el carrer de LES PLACETES, amb la cruïlla amb el carrer del Peix, hi ha una especie d'altaret on segurament també va haver un panell segurament també de signe religiòs (seria també Sant Pere o Sant Roc per la proximitat als carrers del Port o de la Reina) no ho sabem. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario