jueves, 18 de agosto de 2016

EL CAMÍ DEL CID

El Camí del Cid passa pel terme de Catarroja, i travessa el seu terme de Nord a Sud. Entra pel Nord, junt al del Pont de la Pista de Silla i ix pel Sud quan travessa la séquia d'Albal que límita el dos termes en la marjal, en total 3,1 Km que es poden fer bé en bicicleta o a peu. En el seu pas pel terme de Catarroja coincideix plenament amb la Vía Augusta.

Tot el recorregut està perfectament senyalitzat bé com a Camí del Cid (GR 160) amb marques del GR blanques i roges i amb les icones corresponents al Camí o bé com la Vía Augusta amb els pilons i les marques (blanques i blaves) característiques que es van instal·lar fa alguns anys per la Generalitat Valenciana i que alguns ja estan lamentablement bastant degradats.
CAMINO DEL CID
GR 160 CAMINO DEL CID
VIA AUGUSTA



VIA AUGUSTA
VIA AUGUSTA 



El Camí del Cid ix de Burgos i finalitza en la localitat alacantina d'Oriola en la Vega Baixa, travessa tres comunitats autònomes: Castella i Lleó, Aragó i la Comunitat Valenciana. El tram que passa per Catarroja correspon a la "Defensa del Sur" i va des de la Ciutat de València fins a Oriola, l'etapa és la número 53 i ix de València i finalitza en Almussafes.

Més informació sobre el Camí del Cid en: http://www.caminodelcid.org/ seria interessant que Catarroja també fora lloc on es poguera seguellar la credencial, com es por fer a Silla, o bé en l'Ajuntament o en el futur Punt d'Informació Turistica del Port de Catarroja

EL PAS PER CATARROJA 

km 0 L'entrada a Catarroja es produeix des de Massanassa per l'accés que hi ha junt a Pont de la Pista de Silla, en cas de que el Barranc porte aigua la web del Camí del Cid recomana passar pel polígon industrial de Massanassa, travessar el Barranc pel pas que hi ha junt al pont del ferrocarril i pel polígon industrial de Catarroja per a buscar la mota del barranc. 


Una vegada hem entrat al terme de Catarroja, està perfectament senyalitzat amb els ròtuls de la Vía Augusta i del Camí del Cid, seguirem per dalt de la mota del barranc entre moreres, tamarius, canyars i mores, en les zones on hi ha aigua en el barranc es podem veure fotges, ànecs, galls de canyar i més fauna aquàtica, a la dreta tindrem camps d'horta (tarongers, cebes, carabasses, dacsa etc) i a l'esquerra el barranc.




km 1,21 abandonarem la riba del barranc per un pas que esta perfectament senyalitzat encara que el descens és molt estret i si es va en bicicleta un poc perillós, durant 200 m anirem per una senda entre camps fins arribar al Camí del Rei.



km 1,40 Seguirem pel Camí del Rei entre camps d'horta, arrossars, granges i quadres, fins arribar al Port de Catarroja


Km 2,00 Port de Catarroja, continuarem pel Camí del Rei






Km 2,75 arribem pel Camí perfectament asfaltat a les Naus de Arrocerias Pons, a partir d'aquest tram la carretera deixa d'estar asfaltada.




Km 3,10 fi del pas del Camí del Cid per Catarroja travessarem la séquia d'Albal i continuarà pel terme del poble veí. 


 







No hay comentarios:

Publicar un comentario