domingo, 19 de agosto de 2018

ELS TOP 10 de la FÍSICA per Javier Santaolalla

Els 10 físics/ques més votats en el blog de Javier Santaolalla "DATE UN BLOG" Ací teniu les seues biografies explicades pel propi Javier Santaolalla.

En el número 10 Marie Curie, la única persona que té el Nobel de Física i el Nobel de Química en tota la història i una de les poques dones que té el premi Nobel de física i de química.


En el número 9, Galileo Galileo el gran científic italià del Renaixement i pare del mètode científic. I ferm defensor de la teoría Heliocèntrica




En el número 8 Erwin Schrödinger, físic austriàc, i un dels pares de mecànica quàntica i autor de la famosa equació de onda per a l'electró, que ens dona els nivells d'energía de l'àtom. 



En el número 7 Michael Faraday, de familia molt humild de formació pràcticament autodidàctica. 


En el número 6 Carl Sagan, el gran divulgador científic nord-americà, autor de la sèrie de televisió COSMOS 



En el número 5 Richard Feynman, físic teòric nord-americà va treballar en el projecte Manhattan que conclouria en les bombes atòmiques sobre Hirosima i Nagasaki. En 1947 va crear les equacions per crear la electrodinàmica quàntica. En 1965 se li va concedir el Premi Nobel de Física, una de les últimes contribucions va ser l'estudi sobre l'accident del transbordador espacial Columbia, va morir en 1988. Es l'autor dels famosos diagrames de Feyman. 


En el número 4 Stephen Howking, altre astrofísic mediàtic i molt conegut per patir una malaltia degenerativa i se'ls reconeix per anar en la seua cadira de rodes, físic teòric va treballar en la difícil unificació entre la relativitat i la mecànica quàntica. I va estudiar el Big Bang a partir dels estudis dels miniforats negres. 


Falten encara per conèixer el tres primer, però estem segurs que Isaac Newton i Albert Einstein estaran entre els tres primers, el tercer pot ser Tesla, Maxwell, Fermi, Dirac... esperem

En novembre del 2018 ja coneguem qui és el número 3: Sir Isaac Newton, pare de la física moderna. El seu llibre philosophiae Naturales Principia Matematica va posar les bases de la nova visió de la física. Va enunciar les tres lleis del moviment i la Llei de Gravitació Universal.



En el número 2 : Albert Einstein, pare de la Teoría de la Relativitat i de la física moderna. Encara que no pogué aconseguir la unificació. Ací teniu la biografía extraordinària de Albert Einstein amb les seues llums i ombres.



En el número 1 : Nikola Tesla, inventor del motor del corrent altern i la bobina que porta el seu nom (Bobina Tesla). Biografía apassionant un vertader geni que va morir completament en l'oblit.









No hay comentarios:

Publicar un comentario