lunes, 6 de agosto de 2018

EL CAMINO DE SANTIAGO por Catarroja


EL PAS DEL "CAMINO DE SANTIAGO" PER CATARROJA


Sí Catarroja és pas del "CAMINO DE SANTIAGO" concretament en la primera etapa del Camí de Llevant, València-Algemesí. Pel terme de Catarroja comença el camí, pel pont del ferrocarril que travessa el barranc de Xiva, i que comunica les poblacions de Catarroja i Massanassa. Allí està el mapa informatiu i rètol que marca el GR-239 seguim per la ronda de l'Est just paral·lel a la via del tren, fins arribar al carrer del Calvari que seguirem en la seua totalitat fins arribar a la plaça del Mercat on continuarem pels carrers de Salvador Pechuán i l'Església fina arribar a l'Església a Sant Miquel, temple del segle XVIII amb un campanar majestuós, a destacar rellotge i les campanes. 

Retornarem pel carrer de l'Església fins a la plaça del Por de Catarroja, on agafarem el carrer de la Reina que transitarem per complet fins arribar al pas soterrani del ferrocarril, travessarem per baix les vies del tren i girarem a la dreta pel camí vell de Russafa travessarem el Camí del Port amb la Creu de Les Eres i el Camí de les Eres fins arribar al Camí de l'Alter en la rotonda del pas inferior que separa Albal de Catarroja. El Camí en este punt ja deixa el terme de Catarroja i segueix pel Camí Vell de Russafa però ja en terme d'Albal. 

El Camí esta perfectament marcat pel panel informatiu com per les vieires que marquen la direcció. El Camí te el seu sentit històric ja que en l'arxiu municipal de Catarroja ja fa referència a "llits pels peregrins pe una nit" i fa referència a l'itinerari de pobresa i del peregrinatge. 

En 2018 el MI Ajuntament a senyalitzat completament el pas del Camí per Catarroja, i també als peregrins que ho desitgen proporcionarà el segell oficial que certificarà el seu pas per la població de Catarroja. Catarroja també és pas del Camí del Cid i de la Via Augusta, encara que en estos casos el transit es troba més a l'est de la població i correspon amb el Camí de Rei, senyal es poden vore al seu pas pel Port de Catarroja.

ENTRADA PONT DEL FERROCARRIL

Panell expositiu




MERCAT DE CATARROJA 


C/ SALVADOR PECHUÁN


CAMPANAR DE SANT MIQUEL

PORT PRINCIPAL ESGLÉSA SANT MIQUEL


PORTA SANT PERE (Església Sant Miquel)



CREU DE LES ERES (Camí del Port-Camí Vell de Russafa)
















No hay comentarios:

Publicar un comentario