sábado, 18 de agosto de 2018

EL MERIDIÀ DE GREENWICH al seu pas per la MARINA BAIXA

EL MERIDIÀ DE GREENWICH AL SEU PAS PER LA MARINA BAIXA

La línea roja correspon al meridià de Greenwich, anem a passar per la platja de l'almadrava de Dénia, El Verger, Beniargeig, La Llosa de Camacho, Xaló. Lliber per arribar al poble de Mascarat en Altea


El Meridià de Greenwich que van deixar a la platja d'Almassora en Castelló, després de travessar part de la Mediterrànea, pel golf de València, torna a entrar en terra ferma, pel municipi de Dénia, a la Marina Baixa i travessa pràcticament tota la comarca de Nord a Sud, per abandonar definitivament la Comunitat Valenciana i Espanya pel poble del Mascarat (Altea). En trobat algunes mostres del pas del meridià per la Marina Baixa. L'entrada per la platja de l'Almadrava en Dénia, a la carretera Les Marines Racons - Dénia, km 9,800.

Platja de l'Almadrava DÉNIA 
Platja de l'almadrava DÉNIA 
EDIFICI MERIDIANO CERO, Platja de l'Almadrada DÉNIA 
Carretera Les Marines Racons - Dénia km 9,800
El segon punt on hem trobat referència al meridià zero, és al Verger, només eixir de la localitat per la carretera que va a Pego, trobem l'únic monument dedicat al meridià en la província d'Alacant. 

Carretera El Verger - Pego Monument al Meridià de Greenwich 

Monument al Meridià de Greenwich El Verges 

Cartell carretera El Verger - Pego 

Ròtul Monument al Meridià de Greenwich El Verger 

Seguint la ruta del Meridià ens apropem a la localitat de Beniarbeig. El 12  d'octubre de 2007 l'antic pont sobre el riu Girona s'enfonsa a causa d'una gran riuada, deixant aïllat a part del poble de Beniarbeig, en poc més d'un any es contrueix un nou pont. El nou pont que travessa el riu Girona al seu pas per Beniarbeig, porta per nom el Pont del Meridià. 

Ròtul Pont del Meridià Beniarbeig 
Pont del Meridià,  sobre el Riu Girona Beniarbeig

Pont del Meridià,  sobre el Riu Girona Beniarbeig

Pont del Meridià,  sobre el Riu Girona Beniarbeig

Continuarem per la Marina Baixa, fins arribar a Pedreguer, en la carretera CV 720 de Pego a Alcalalí, al pas sobre la població de la Llosa de Camacho, trobarem una nova referència al Meridià de Greenwich, és una panell de ceràmica de 1979 i que està a la mateixa carretera. 

Punt de referència al Meridià de Greenwich en la Llosa de Camacho 

Punt de referència al Meridià de Greenwich en la Llosa de Camacho

Una vegada hem passat la població de la Llosa de Camacho, proseguirem fins arribar a Alcalalí 

Esglesia Alcalalí 

Rellotge de Sol carrer Major Alcalalí 
Proseguirem des d'Alcalalí per la CV 750 fins a Xaló, ens desviarem a la població de Lliber i entre Xaló i Lliber tornarem a creuar el meridià zero, en aquest cas no hi ha cap senyalització. 

Carretera de Xaló a Lliber 

Continuarem la marxa fins a Benissa i per la M-332, després de passsar per Calp i a la vista del Penyal d'Ifach , arribarem al poble de Mascarat, ja en Altea, passarem junt a l'imponent Església Ortodoxa rusa de Sant Miquel, fins arribar a la platja del Mascarat i en el Port Esportiu de Campomanes deixem el Meridià en el seu pas sobre la Comunitat Valenciana i Espanya. 

Esglesia Ortodoxa de Sant Miquel Altea 
Platja del Poble de Mascarat Altea 

Port Esportiu Campomanes Altea

Port Esportiu Campomanes Poble de Mascarat Altea 


EL MERIDIÀ DE GREENWICH 

El meridià de Greenwich travessa sols hui estats, tres europeus (Gran Bretanya, França i Espanya) i cinc africans ( Argèlia, Mali, Burkina Faso, Togo i Ghana) per endinsar-se en el Golf de Guinea, l'oceà atlàntic i després l'aceà glacial Antàcrtic, fins a l'Antarctica i el Pol Sud. Pel Nord, arriba pel mard del Nord, l'oceà glacial Àrtic fins al Pol Nord. 

A Espanya sols travessa dues comunitats autònomes, Aragó entra des de França pel Monte Perdido i passa per les províncies de Huesca, Zaragoza i Terual. A la Comunitat Valenciana entra per la comarca dels Ports prop de Morella i passa per la Pobla Tornessa, Castelló i ix per la platja d'Almassora. Per tornar a entar per Dénia a Alacant i eixir definitivament per Altea i arribar al continent africà per Argèlia. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario