sábado, 14 de julio de 2018

PROCESSÓ DEL CORPUS de CATARROJA

PROCESSÓ DEL CORPUS 2018

Reportatge gràfic de la processó del Corpus de Catarroja de l'any 2018, que tingué lloc el passat 3 de juny, pels carrers del casc antic de la població. La processó va anar precedida pels balls tradicionals del Corpus Valencià i les figures del gegants i els nanos. Este any reapareguéren els gegants Antonia i Josep (figures que representen als pescadors catarrogins) i els gegants Albu i Fera, els turcs, que són donació de la AC Falla l'Albufera, indultats del foc l'any 1994 i que han estat restaurats per part del M.I. Ajuntament per al poble de Catarroja.

Abans de la processó i a la porta de l'Ajuntament es va fer un acte amb motiu de la restauració dels gegants, en el qual intervingueren representants del grup de dances la Xicalla, de la falla l'Albufera, Maria Victoria Descals pel col·lege Juan XXIII i l'Alcalde de la Vila, Jesús Monzó. A continuació la comitiva amb els quatre gegants es va traslladar fins a la parròquia de Sant Miquel per participar a la processó.

Començà la processó a les 21h precedida de la participació dels grups de ball de "La Xicalla" , que interpretaren les dances típiques del Corpus Valencià com són: la Mangrana, els bastonets, els cavallets i la més coneguda de totes la Moma. Al principi de la processó pròpiament dita anavem les Banderoles seguits dels xiquets i xiquetes de primera comunió, també participaren en la processó els personatges bíbliquics: Noé (més conegut popularment com l'agüelo colomet) i Josué (el que para el Sol)  i tancant la Custòdia, portada del rector de San Miquel, Don Bernabé, i coberta baix el pal·li de la parròquia de Sant Miquel portat per persones de la Cofraria del Santíssim Crist de la Pietat, i tot el seguici eclesiàstic amb els rectors de les altres parròquies de Catarroja, finalitzant representació cívil encapçalada pel l'Alcalde de Catarroja i la banda de música. En resum una festa valenciana que a Catarroja sense arribar a l'esplendor de València, Morella o Xàtiva ha estat recuperada.




















No hay comentarios:

Publicar un comentario