miércoles, 20 de julio de 2016

L'ARC DEL MUSEU PRINCEP FELIP a la C.A.C

L'arc que es troba a l'entrada del Museu Princep Felip, dins del Complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, té una peculiaritat i es que transmet el so d'un costat a l'altre, això fa que dos persones que estiguen en els dos extrems de l'arc  puguen seguir una conversa amb la intensitat de veu normal. Això es degut a dos fenòmens físics, típics de les ones, la reflexió i la difracció. El so és una ona material que necessita un medi de propagació, en aquest cas és l'aire, a diferència de les ones electromàgnètiques com la llum, les ones de ràdio, les microones o les radiacions UV o IR que es propaguen en el buit.

Arc d'entrada Museu Princep Felip
CIUTAT DE LES ARTS i LES CIÈNCIES

PANELL EXPLICATIU dels FENÒMENS DE REFLEXIÓ i DIFRACCIÓ del SO 



El dos fenòmens com bé ho explica el panell que es troba a l'entra del museu, són:

La reflexió del so que bé donada per les lleis de Snell:
a) L'angle de incidència i i el de reflexió r són iguals
b) Els raigs incident i reflexat i la normal estan en el mateix pla.



La difracció del so, es prodieix quan un obstacle impediex l'avanç de l'ona, i els punts que no estan tapats per l'obstacle es converteixen en centros emissors d'ones, i consegueix que l'ona rodege l'obstacle i continue la seua propagació.


La reflexió i la difracció també es produeixen en la llum. La reflexió amb els espills tant els plans com els curvilinies i la difracció amb les experiències d'interferències i l'experiment de Young amb badalls. 


En l'arc que hi a l'altra banda del Museu el que dona a la part del Pont de l'Assut d'or i l'Agora també es produeix el mateix fenòmen. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario