jueves, 24 de marzo de 2016

ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Les eleccions municipals del 25 de maig de 2015 suposaren un canvi radical en el que havien sigut les eleccions locals a Catarroja des de el començament de la democràcia, per primera vegada el vot es va dispersar i quatre candidatures pràcticament empataren en vots i concejals. També destacar el nombre de candidatures presentades, deu que abarcaven tot l'espectre polític, el més alt d’unes eleccions municipals a Catarroja en tota la història, el poble de Catarroja digué no a un partit hegemònic com fins ara i també a un bipartidisme que havia sigut la tònica des de les primeres eleccions democràtiques en 1979. El Partit Popular va guanyar les eleccions per quarta vegada consecutiva, però va sofrir una pérdua considerable de vots i concejals, quedant reduïda la seua representació a menys de la meitat del que tenia al consistori en 2011. El Partit Popular liderat per l’Alcaldessa va aconseguir 5 concejals, els mateixos la coalició Compromís liderada unes eleccions més (quatre) per Jesús Monzó que es va quedar a sols 36 vots del Partit Popular, molt a prop quedà la candidatura Guanyar Catarroja (coalició formada per EUPV, el verds, Esquerra Republicana i col·lectius independents d’esquerra) la candidatura era liderada per quartes eleccions consecutives per Rosa Pérez Garijo i va obtindre també 5 concejals, a continuació el PSOE amb quatre concejals però a sols 124 vots de la candidatura de Guanyar Catarroja, tancà les candidatures amb representació Ciudadanos C’s, que entrava per primera vegada al consistori amb 2 concejals on la cap de llista era Mari-Carmen Ibor. Quedaren sense representació les candidatures els valencianistes de Poble, España-2000, els independents d'Asi Catarroja, UpyD i VOX. La participació va ser del 71,82% la més elevada de la història des de 1979, però sols punt i mig per dalt que les del 2011.

Després de unes llargues negociacions entre els partits d'esquerra, Jesús Monzó cap de llista de la coalició compromís va ser elegit Alcalde de Catarroja, Rosa Pérez Garijo primer tenient-alcalde i Alberto Gradolí segon tenient-alcalde.

En agost de 2015 mor Alberto Gradolí ocupant el seu lloc de concejal Alejandro Garcia i com a segon tenient-alcalde Lorena Silvent. En setembre del 2015, l’Alcalde Jesús Monzó cessa a Rosa Pérez com a primer tenient-alcalde el que suposa l’eixida de l’equip de govern dels altres quatre concejals de Guanyar Catarroja, que passen a l'oposició. Això suposa el nomenament de Lorena Silvent del PSPV com a primer tenient-alcalde.

En novembre de 2015 presenta la renúncia el concejal de Ciudadanos Luís Martínez Campos siguent substituït per Marcela Tomás Guillem.

En setembre de 2016 la portaveu del grup de Ciudadanos abandona el partit i passa al grup de no adscrits

En febrer de 2017 presenta la renúncia el concejal de Guanyar Catarroja Raül Camacho i és substituït per  Conxa Valls Moldes

En juny de 2017 són expulsats de Guanyar Catarroja els concejals Dautxu Peris i Rafa Ferrandis que passen al grup de no adscrits 

RESULTATS

PP                                 2999 vots      20,50%             5 regidors
COMPROMÍS             2963 vots       20,25%            5 regidors
GUANYAR                  2684 vots      18,35%             5 regidors
PSOE                            2560 vots      17,50%            4 regidors
CIUDADANOS           1527 vots      10,44%             2 regidors
POBLE                           687 vots        4,70%             0 regidors
ESPAÑA 2000               417 vots        2,85%             0 regidors
ASI CATARROJA         256 vots        1,75%             0 regidors
UpyD                              205 vots        1,40%             0 regidors
VOX                               132 vots        0,90%             0 regidors

En les eleccions autonòmiques cel·lebrades el mateix dia en la Comunitat Valenciana, suposaren al victòria insuficient del PP d’Alberto Fabra amb 31 escons, seguit pel PSPV de Ximo Puig amb 23, la coalició COMPROMÍS que encapçalava Mònica Oltra amb 19 escons, també obtingueren representació PODEM de Antoni Montiel amb 13 i CIUDADANOS C’s de Carolina Punset amb 13 també. Dies després es signa el pacte del Botànic on Ximo Puig és elegit President de la Generalitat Valencia amb els vots del PSPV, COMPROMÍS i PODEM. A destacar la victòria de la coalició COMPROMÍS a Catarroja, que trencava la dinàmica d’un PP guanyador a la Vila de Catarroja des de les autonòmiques del 95, a Catarroja sempre havia guanyat el PP, com des del 77 fins al 95 la victòria sempre havia sigut pel PSOE (excepte en les eleccions municipals del 79 on el guanyador va ser la UCD)















No hay comentarios:

Publicar un comentario