jueves, 24 de marzo de 2016

ELECCIONS MUNICIPALS 2011

Les eleccions municipals del 2011 vingueren marcades per la desaparició any i mig abans de l’alcalde Francisco Chirivella, la seua vacant va ser suplida per la nova alcaldessa Soledad Ramón que encapçalà la llista del Partit Popular de Catarroja, i el resultat pel seu partit va ser excel·lent aconseguint la majoria absoluta i 11 regidors, també es convertí en la Alcaldessa més votada en la història del poble de Catarroja, amb més de 6700 vots, en canvi amb un poc més del 48% no superà el més del 54% del PSPV d’Antonio Cubillos, en les eleccions municipals de 1983. També és de destacar la no presència d’UV que ha estat present a l’Ajuntament des de les eleccions de 1983. De nou en segon lloc va quedar la llista del PSPV que encapçalava per primera vegada Alberto Gradolí, que va aconseguir 6 regidors. Les altres forces polítiques que obtingueren representació foren Esquerra Unida que liderava per tercera eleccions consecutives Rosa Pérez amb dos escons, i la coalició COMPROMÍS (Bloc i Iniciativa del PV) liderada per Jesús Monzó amb dos escons. No obtingueren representació a l’Ajuntament les candidatures de Coalició Valenciana, ASI de Harbi Oded i Esquerra Republicana del País Valencia. La participació va pujar respecte a les anteriors elccions amb el 69,94%
Soledad Ramón va ser reelegida dies després alcaldessa de Catarroja amb els vots dels seu partit. .
En el transcurs de la legislatura, la regidora de Compromís, Anna Martínez presenta la seua renúncia entrant com a regidor Martí Raga. 

.

RESULTATS

PP                                  6735 vots                  48,17%              11 regidors
PSOE                            3470 vots                   24,82%              6 regidors
EUPV                            1359 vots                     9,72%              2 regidors
COMPROMÍS              1330 vots                     9,51%              2 regidors
ASI                                  446 vots                     3,19%             0 regidors
CV                                   169 vots                     1,21%             0 regidors
ERPV-AM                         94 vots                     0,67%             0 regidors



En les eleccions autonòmiques, celebrades el mateix dia, el PP de Francisco Camps va revalidar la majoria absoluta amb 55 escons, seguit el PSPV de Jorge Alarte amb 33, li va serguir a distancia la coalició Compromís de Enric Morera amb 6 i finalment Esquerra Unida de Marga Sanz amb 5. Dos mesos després Francisco Camps presenta la dimissió i és elegit president de la Generalitat Alberto Fabra. 








No hay comentarios:

Publicar un comentario