miércoles, 19 de agosto de 2015

ELECCIONS MUNICIPALS 2003

El dia 25 de maig de 2003 es celebraren novament les eleccions municipals a Catarroja, com en 99 de nou el partit guanyador va ser el PP de Francisco Chirivella que va fregar la majoria absoluta amb 10 regidors. En segon lloc va quedar el PSOE liderat per Wilson Ferrús que va recuperar els vots i els regidors perduts en les eleccions del 99, amb 7 regidors, obtingueren també representació UV amb dos regidores amb Mari-Angeles López com a cap de llista, el Bloc amb Antoni Antolí i Esquerra Unida-L’Entesa, que retornava a l’Ajuntament amb Rosa Peréz. No aconseguí representació la llista encapçalada per l’ex-alcalde Antonio Cubillos que es va retirar de la política després d’aquestes eleccions. Hi hagué una de les participacions més baixes de les eleccions municipals a Catarroja amb el 66,01%
En el ple d’investidura els grups de l’esquerra recolzaren a la candidata d’UV Mari-Angeles López que es va convertir en la primera dona Alcaldessa de Catarroja, Wilson Ferrús seria el primer tenient-Alcalde i concejal de Cultura, tenint també responsabilitats de govern els regidors de PSOE, UV, Bloc i Esquerra Unida-L’Entesa. Els 10 regidors del PP passaren a l’oposició. A meitat legislatura el pacte de govern es va trencar i l’esquerra passà a l’oposició, continuant com alcaldessa Maria-Angeles López però entraren en el govern municipal els regidors del PP, on l’ex-alcalde Francisco Chirivella, passà a ser primer tenient-alcalde i regidor d’urbanisme. Durant la legislatura, el regidor del Bloc Antoni Antolí presenta la seua renuncia entrant a formar part del consistori Jesús Monzó, que ja havia sigut regidor en l’anterior legislatura.

RESULTATS

PP                      5594 vots                  43,12%              10 regidors
PSOE                 3889 vots                  29,98%               7 regidors
UV                     1359 vots                  10,47%               2 regidors
BLOC                  806 vots                   6,21%                1 regidor
EUPV                  660 vots                   5,09%                1 regidor
ACPI                   484 vots                   3,73%                0 regidor

El mateix dia es celebraren les eleccions autonòmiques, on el PP de Francisco Camps va aconseguir la majoria absoluta amb 48 escons, seguit el PSPV de Joan Ignaci Pla amb 35 i EUPV-L’ENTESA de Joan Ribó amb 6 escons.







No hay comentarios:

Publicar un comentario