lunes, 1 de septiembre de 2014

FESTES PATRONALS SANT MIQUEL 1974

El divendres 4 de setembre, a les 20h en la plaça de la Llotgeta es presenta el llibre de les Festes Patronals de Catarroja de 2014. En el meu arxiu personal he trobat justament el corresponent a les Festes Patronals de 1974, es a dir de fa 40 anys. No es qüestió de fer comparacions, diferències o semblances entre aquelles festes i les d'ara. Era una altra època, el poble era un altre i les festes també eren unes altres. 

La portada estava dedicada als dos quadres dels dos patrons antics de Catarroja com són els sants metges San Cosme i San Damian realitzats pel pintor valencià Rafael Cardells i que des d'eixe anys es troben en l'església de Sant Miquel. De les festes propiament dites destaquem el gran certamen de bandes de música, la tradicional l'actuació de la Banda de El Empastre, el teatre en valencià i els "variatets" amb figures reconegudes de la cançó i l'espectacle, tot ells es féren en la plaça de bous portatil instal·lada en el solar on hui està el supermercat Consum, entre l'avinguda Rambleta i el carrer de Colon. I finalment també el día 21 de setembre tingué lloc l'incipient Concurs d'all i pebre al qual s'arribava ja a la quarta edició. Eixe any s'inaugurà el saló KATAORIA amb l'acte de la presentació de la reina, senyoreta Maria Jesús Gil Ferrer, les seues muses i dames d'honor i la vespra de Sant Miquel també tingué lloc per primera vegada el ball de gala també en el saló Kataoria, que passaria a ser sala de ball en un principi. 

PORTADA LLIBRE DE FESTES 1974

certamen de bandes i concurs de pasodoble 1974

PROGRAMA FESTES PATRONALS CATARROJA 1974


Eixe any també hi haguren FESTERS del CRIST un total de 21 jovens catarrogins, encapçalats pel primer fester Bernardo López Galiana, que es van atrevir a fer una setmana de bous completa, amb gran alegria de tota la joventut catarrogina de l'època. Un dels actes més destacats va ser l'estrena de l'himne al Santíssim Crist de la Pietat amb lletra del cronista de la Vila Pelegrí Llorens i Raga i música de Don Salvador Chulià Hernández director de la Banda l'Artesana. Els festers tingueren el diumenge 22 el día de la festa grossa amb missa solemne i per la vesprada ofrena al Santíssim Crist. Feia uns anys que es va suprimir la processó al Crist de la Pietat i per tant no es pogué fer el cant de la tradicional carxofa, sent substituïda la processó per l'ofrena per l'acte de l'ofrena i el cant de la carxofa per l'himne recentment estrenat i motetes. Els Festers i la Junta assistieren a la processó general del día de Sant Miquel amb la imatge del Santíssim Crist de la Pietat. 

FESTEJOS DELS CLAVARIS DEL SANTÍSSIM CRIST DE LA PIETAT 1974

No hay comentarios:

Publicar un comentario