jueves, 22 de julio de 2021

MURAL ROSALIND FRANKLIN

MURAL: ROSALIND FRANKLIN 
AUTORA: ALEJANDRA DE LA TORRE
LUGAR: IES RAMON MUNTANER. XIRIVELLA.



ROSALIND FRANKLIN

Rosalind Franklin va nàixer 25 de juliol de 1920 en Londres. Filla de Muriel Waley i Ellis Arthur Franklin. Va tindre quatre germans: David, Colin, Roland, i Jenifer. Va ser criada en el si d'una acabalada família jueva. Va estudiar química i física en el Newnham College de la Universitat de Cambridge, on es va graduar en 1941. Va guanyar una beca universitària per al laboratori de fisicoquímica, sota la supervisió de Ronald George Wreyford Norrish.

En 1942, li van oferir una plaça en la Bristish Coal Utilisation Research Association, on va estudiar el carbó, va comparar la densitat de l'heli i va acabar la seua tesi doctoral en 1945 amb el títol La fisicoquímica de col·loides orgànics sòlids amb referència especial al carbó.

En 1947 va viatjar París, on va treballar com a investigadora en el Laboratori Central de Serveis Químics de l'Estat i es va convertir en una cristal·lògrafa de raigs X. En 1951, va ingressar en el King's College de Londres, on va romandre dos anys. Franklin va realitzar estudis sobre la difracció dels raigs X sobre l'estructura de la molècula de l'ADN portadora de la informació hereditària, mentre treballava en el laboratori del biofísic Maurice Wilkins. El seu treball va permetre que el bioquímic James Watson i el seu col·laborador britànic Francis Crick revelaren l'estructura helicoidal de la molècula de l'ADN. El seu treball sobre l'ADN va ser publicat en la revista Nature. Va dirigir també investigacions sobre les estructures moleculars dels virus.

Va morir el 16 d'abril de 1958 a causa d'un càncer a Londres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario