sábado, 26 de agosto de 2017

NOVA TAULA PERIÒDICA


TAULA PERIÒDICA DESEMBRE 2016

Des de desembre de 2016, la taula periòdica ja està completa la IUPAC (Unió Internacional de Química Pura i Aplicada) ha assignat els noms oficials al quatre elements que faltaven, els quatre corresponen al periode set, i així queda completa el esmentat periòde. Els quatre elements són artíficial i tenen una vida molt efímera. 

L'element 113, Nihonio, el símbol Nh, pertany al grup del Bor i va ser descobert al Japó, concretament al descubierto por investigadores japoneses del RIKEN Nishina Center for Accelerator-Based Science, i el nom significa "Terra del Sol naixent" com és coneix al Japó. 

L'element 115, Moscovio, el símbol és el Mc, pertany al grup dels nitrogenoides, el seu nom indicat pels cientifics rusos del Institut per a la investigació nuclear en Dubna (Rusia) 

L'element 117, Ténesso, el símbol és Ts, pertany al grup dels halògens i el seu nom va ser propoasat pel Laboratorio Nacional Oak Ridge, la Universidad Vanderbilt en Tennessee y el Laboratorio Nacional Lawrence Livermore en California (todos en EE UU). I fa referència al estat Nord-Americà de Tennessee. 

Per últim, l'element 118, Oganessón, de símbol Og. Està en el grup dels gasos nobles, el nom d'Oganessón és en honor al físic nuclar rus d'origen armeni Yuri Oganessian, nascut en 1933 i que va ser el descobridor de sis dels nous elements entre ells el propi l'Oganessón. És la segona segona vegada en la història que la IUPAC dedica el nom d'un element a una persona viva. No ha rebut encara el premi Nobel.


No hay comentarios:

Publicar un comentario