domingo, 23 de enero de 2011

TORNEM A LA FACULTAT

Tots els anys la FACULTAT de QUÍMICA, aprofitant el buit que produeixen els exàmens de gener-febrer en els laboratoris organitza l'activitat GAUDIR LA QUÍMICA, en la qual els alumnes de segon de batxillerat que tenen l'assignatura de química van a fer algunes pràctiques i demostracions en els esmentats laboratoris, les pràctiques son senzilles i suficentment motivadores com són: la sintesi de Nylon, l'electrodeposició del coure i reaccions de precipitació de cations metàl·lics.

Des que estem a l'nstitut ho demanem el departament i tinguem molts alumnes o pocs dediquem un dia a eixa activitat, el dia que ens van assignar este any va ser el dimecres 19 de gener. Finalment vam anar 10 alumnes i dos professor, eixirem des de l'estació de RENFE de Catarroja, per després agafar el autobús nº63, que ens deixà a les portes de les Facultats de Ciències en Burjassot.

Tornar a la facultat sempre significa per a mi, una sensació molt especial allí vaig estudiar els tres últims anys de la carrera de Quimica, vaig passar un temps recordat (bons moments i també alguns roïns, encara que d'estos pocs) i que m'ha valgut per a ser el que hui sóc. Tornar a xafar els laboratoris em fa recordar les llargues vesprades d'hivern passades allí fent les pràctiques de química, este any ens ha tocat el lab de química general, altres anys els de química-fisica o els d'analítica, sempre els laboratoris de l'edifici E. I com no esmorzar en el bar (hui canviat de lloc i molt més espaciòs i funcional de l'inicial) i que compta amb un excel·lent servici.

Als alumnes sempre els agrada bastant això de fer-se fotos en la facultat, ja siga en l'escultura de l'ADN o en l'interior dels laboratoris amb la bata blanca i les ulleres de protecció i també són interessants les demostracions fetes pels professors de la facultat amb nitrogen líquid o reaccions fortament exotèrmiques. Al final de la visita tornàrem a Catarroja. Un any més, esperem tornar l'any que ve...

No hay comentarios:

Publicar un comentario