domingo, 12 de abril de 2015

ELECCIONS MUNICIPALS 1999

El día 13 de juny de 1999, es celebraren les últimes eleccions municipals del segle XX Catarroja. D’aquelles eleccions cal recordar que van ser les primeres municipals que va guanyar el PP encara que lluny de la majoria absoluta, també destacar la crisi interna del PSOE, on anterior Alcalde Antonio Cubillos va formar la seua pròpia candidatura, amb molts militants socialistes, el que va originar una pèrdua significativa de concejals i vots socialistes respecte a les anteriors eleccions. Les candidatures presentades varen ser el PP que va guanyar amb claretat les eleccions amb 9 regidors, li va seguir el PSOE encapçalat per Wilson Ferrús que en va obtindre 4, els mateixos que UV de Vicente Jorge, seguits pels 3 regidors de l’Agrupació Progresista Independent de l’exalcalde Antonio Cubillos, també va obtindre representació per primera vegada el Bloc amb coalició amb els verds amb un regidor Jesús Monzó. En canvi es va quedar sense representació en l’Ajuntament EUPV que presentava de nou a Àngel Castiblanque. La participació va ser del 65,2%, 7 punts inferior a les anteriors i van votar 12047 catarrogins.

Al no tindre majoria el PP de Francisco Chirivella, es va formar un govern de coalició amb l’API, on Francisco Chirivella continuà d’Alcalde, Antonio Cubillos va ser primer tenient-alcalde i Albert Hernández regidor de cultura. La tercera regidora Ana Hernández de l’API va abandonar el partit pel recolzament al PP i es va passar al grup mixt. Tant el PSOE, com UV i el Bloc van passar a l’oposició. 

RESULTATS

PP                   4717 vots                  39,38%             9 regidors
PSOE              2401 vots                  20,05%             4 regidors
UV                  2010 vots                  16,78%             4 regidors
API                  1441 vots                  12,03%            3 regidors
BLOC                673 vots                   5,62%             1 regidor
EUPV               539 vots                    4,50%              0 regidors

El mateix dia es celebraren les eleccions autonòmiques, on el PP d’Eduardo Zaplana va aconseguir la majoria absoluta amb 49 escons, seguit el PSPV d’Antonio Asunción amb 35 i EUPV de Joan Ribó amb 5 escons.





 



No hay comentarios:

Publicar un comentario