lunes, 6 de abril de 2015

ELECCIONS MUNICIPALS 1995

El 28 de maig de 1995 es celebraren unes eleccions municipals que portaren el canvi de cicle polític tant al poble de Catarroja, com a la Generalitat Valenciana, fins aleshores governats per majoria absoluta pel PSOE, en els dos casos les institucions passaren a mans de governs de coalició entre el PP i UV.

En Catarroja aquell día, la participació va ser molt elevada, la més alta de la història en unes eleccions municipals va votar el 71,26% del cens i 12247 ciutadans amb dret a vot. Es presentaren sis candidatures, i els quatre partits amb representació municipal presentaren els mateixos caps de cartell que en 1991. El PSOE de l’alcalde Antonio Cubillos, va guanyar una vegada més les eleccions i obtingué 8 concejals, seguit molt a prop pel PP de Francisco Chirivella amb 7 concejals, en tercer lloc quedà la UV de Francisco Raga amb 4 concejals i finalment EU en va obtindre 2, el seu cap de llista Ángel Castiblanque i José Torres. També presentaren candidatura, la UPV esta vegada en solitari i no coaligada com en 1991 amb EU i de nou l’ENV que no van obtindre representació.

RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS 1995:

PSOE              4580 vots         37,57%              8 regidors
PP                   3794 vots         31,12%              7 regidors
UV                  2169 vots         17,79%              4 regidors
EU                   1165 vots          9,56%              2 regidors
UPV                  309 vots           2,53%             - regidors
ENV                   33 vots            0,27%             - regidors

Francisco Chirivella del PP, va ser elegit Alcalde de Catarroja dies més tard amb els vots del seu partit el PP i els d’UV, per davant de la lista més votada que fou la del PSOE d’Antonio Cubillos, el cap de llista d’UV Francisco Raga va ser anomenat 1r Tenient Alcalde. Es dona la coincidencia que la situació va ser la mateixa que la creada en 1979, on la lista més votada va ser la de la UCD de Salvador Soria en canvi va ser elegit Alcalde Antonio Cubillos del PSOE gràcies al pacte entre el PSOE i el PCE. Així es va tancar un cicle de 16 anys de governs del PSOE i d’Antonio Cubillos en l’Alcaldia i es va obrir un altre amb el centre-dreta en els govens tant municipal com en l'autonòmic.

En les eleccions autonòmiques celebrades el mateix dia, el PP va guanyar les eleccions, però sense majoria absoluta, obtenint 42 escons, el PSPV en va ontindre 32, EU 10 i finalment UV 5 escons Per la qual cosa El PP d’Eduardo Zaplana tingué que pactar amb l’UV de Vicent González Lizondo per ser elegit president de la Generalitat Valenciana.












No hay comentarios:

Publicar un comentario