viernes, 30 de agosto de 2024

PINTADA AL PORT DE CATARROJA

Un dia al motor que hi ha a l'entrada al Port de Catarroja, junt al Camí del Rei, va aparéixer esta pintada "TURISTES GOU HOME" no crec que a Catarroja tinguem turismefòbia, i més quan s'està intentant promocionar turisticament la població.  El que va fer la pintada, no cal dir que no sabia molt d'anglés, per allò del "gou". La pintada va ser borrada al dia següent. 

pintada contra el turisme al Port de Catarroja 

La pintada ja eliminada



 

miércoles, 28 de agosto de 2024

ARTICLE de Vicente Pérez titulat DEPORTE en la revista KATAHORIA de fa 100 anys


Article de Vicente Pérez Lorenzo, en la revista KATAHORIA sobre l'esport, en ell es parla de la inauguració del Camp d'Esports, que es no menys ni menys el nou camp de futbol que es va inaugurar asra fa 100 anys. També parla de que el govern de llavors va fer obligatòria la gimnàstica en els centres escolars. 

 

martes, 27 de agosto de 2024

MURAL de l'ALL i PEBRE, quatre anys després

La Societats de Pescadors de Catarroja va encarregar a l'artista Ramon Guillem en 2020 un mural sobre l'all i pebre, el plat catarrogí per excel·lencia, el mural està a la plaça de l'Ateneu Mercantil, junt a la via del tren i on antigament estava el llavador de Les Barraques, el mural després de quatre anys s'ha deteriorat i fins i tot l'han vandalitzat, necessita urgentment una restauració. El mural no està dins de la ruta del camiART la ruta realitzada per l'Ajuntament de Catarroja per promocionar els murals i l'art urbà de Catarroja.

MURAL DE L'ALL i PEBRE, any 2020







 MURAL DE L'ALL i PEBRE any 2024









lunes, 26 de agosto de 2024

EL COMERÇ DE L'AGUILA


Anuncis corresponents a la tenda de Juan Villanueva Balaguer, anomenat comerç de "EL AGUILA", perquè a la porta hi havien dos agulies de fusta (que encara les conserve) Els dos primers anuncis estan extrets del programa de les festes de 1924, que era una revista anomenada KATAHORIA, en el primer anunci està tot el que es venia per a ús domèstic i ja per aquella època es venia l'aigua de Camarena i de Benasal. El segon anunci correspon als productes industrials i de material de ferreteria. El tercer anunci correspon al programa de festes de 1930 i es semblant al segon del programa de 1924. En els anuncis podeu vore les coses que compraven els catarrogins i la gent de la comarca quan venia al mercat. Perquè recordeu que fins el 1927 en què s'inaugurà l'actual mercat de Catarroja a la partida del Charco, el típic  mercat dels divendres, es feia al voltant de la plaça Miguel Peris, actualment plaça Vella, i en els carrers de Cervantes, moreres, plaça de la fregada (hui pintor Ribera) estava replet de tot tipus de comerços (carnisseries, tendes de teles i robes, tendes d'ultramarins, fruites... Com anecdota en el programa de 1924 el carrer s'anomenava de Cervantes, com en l'actualitat, i era el nom oficial, però en el programa de 1930 es refereix al carrer Major (encara que continuava anomenant-se Cervantes) sgurament perquè la gent del poble li continuaria diguent carrer Major. Jo sempre hi he dit que la tenda de ma "abuelo" era el més paregut a "El Corte Inglés" en xicotet i en versió catarrogina. 




GRAFITIS PISTA PISTA POLIESPORTIVA

 

Grafittis apareguts en la pista poliesportiva que es troba al final de l'Avinguda de la Diputació, junt a la Universitat de La Florida i el Pavelló Municipal 









LES AUTORITATS CATARROGINES de 1930


Estes eren les autoritats de Catarroja en l'any 1930, està extret del programa de festes de  Sant Miquel de 1930, l'Alcalde era Pascual Peris i els tinens d'Alcade: Salvador Asins, Bautista Guillen i Francisco Llorens. També nombra al secretari de l'Ajuntament Santiago Vidal,  al Jutge Municipal Vicente Perelló, al secretari del jujtat José Porcar, al Tinent de la Guaràdia Civil José Maiques Pla, al Rector de Sant Miquel Manuel Gimeno, Administrador de Correus Felipe Soler i al notari Ricardo Bruquetas.  



 

viernes, 23 de agosto de 2024

MURALS CARRERS DE PAIPORTA i CÓRDOBA

 

MURALS CARRER DE PAIPORTA i CÓRDOBA en Catarroja 

MURALS CARRER DE PAIPORTA

AUTORA: SILVIA LÓPEZ

ARTISTA CARO MASINI





MURAL CARRER DE CÓRDOBA

ARTISTA CARO MASINI


Albert Einstein



miércoles, 21 de agosto de 2024

El pit-roig del Port de Catarroja

Reconvertint un monolit que va ser patrocinat per l'antiga Bancaixa, que assenyalava l'itinerari del Port de Catarroja fins al tancat de la Pipa, ara s'ha conevertit en un mural dedicat al Pit-roig. Pardalet de l'Albufera. 
MONOLIT en el Port de Catarroja 22-8-2024

lunes, 19 de agosto de 2024

RELLOTGE DE SOL ESGLÉSIA SANTS JOANS -VALENCIA-

Restauració del rellotge de sol de l'Església dels Sants Joans de Valencia 



ABANS DE LA RESTAURACIÓ


ABANS DE LA RESTAURACIÓ







 

domingo, 18 de agosto de 2024

BANCS A L'ENTRADA DEL CEMENTERI

 A l'entrada del cementeri de Catarroja, es troben dos bancs de pedra que antigament estaven el plaça Major,es creu que són centenaris, i són història viva del poble, lamentablement un dels bancs ha sigut vandalitzat amb pintura. 










NOUS JOCS INFANTILS A LA PLAÇA MAJOR

Nous jocs infantils a la plaça Major, inspirats en la vela llatina










 

miércoles, 14 de agosto de 2024

MURALES MUJERES CIENTÍFICAS

MARGA SÁNCHEZ ROMERO -arqueóloga-
Artista: Laia Fernández-Pacheco "motecualquiera"
CEIP L'Albereda 




ELVIRA COSTELL -química-
Artista: Btoy
CEIP San Juan de Ribera (Burjassot)



ELENA GARCIA ARMADA -ingeniera-
artista: Sara Mono
IES FONT de SANT LLUÍS



MARIA VALLET -química-
artista: Roseta 
IES MALILLA 



ANA FREIRE -Ingeniera informàtica-
artista: Maria Antonieta Candfield
CEIP Tomás de Villarroya


KATALIN KARIKÓ -bioquímica-
artista: Diana Bama
CEIP Barcia Goyanes 


NURIA OLIVER -científica informàtica-
artista: Alicia López "Sucri"
CEIP Gaspar Gil Polo